Ανδρέας  Φουντουλάκης

MD, CCT, FRCS (Gen Surg)


Γενικός Χειρουργός

 

Σύντομο Βιογραφικό
Ο κ. Ανδρέας Φουντουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1990. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, πήγε στην Μεγάλη Βρετανία το 1993 όπου πραγματοποίησε το σύνολο της χειρουργικής του εκπαίδευσης και όπου του απονεμήθηκε ο τίτλος της Ειδικότητας στη Γενική Χειρουργική (Certificate of Completion of Training in General Surgery, CCT). Από το 1997 είναι Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών (Fellow of the Royal College of Surgeons, FRCS). Είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Ειδικών Ιατρών της Μεγάλης Βρετανίας (Specialist Register of General Medical Council), γεγονός που του παρέχει τη δυνατότητα να εξακολουθεί να εργάζεται ως ειδικευμένος Χειρουργός στη Μεγάλη Βρετανία.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αγγλία, ο κ. Φουντουλάκης εργάσθηκε σε μερικά από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας στο Λονδίνο, την Οξφόρδη και το Μάντσεστερ. Πέρασε διαδοχικά από όλες τις βαθμίδες του Βρετανικού Συστήματος Υγείας, αρχικά ως Ειδικευόμενος (Senior House Officer), στη συνέχεια ως Επιμελητής (Specialist Registrar) και τέλος ως Διευθυντής (Consultant). Απέκτησε μεγάλη κλινική εμπειρία και πραγματοποίησε χιλιάδες επεμβάσεων σε όλο το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής η οποία περιλαμβάνει τη χειρουργική της κοιλιάς, του μαστού, του τραχήλου και των μαλακών μορίων. Μετά το πέρας της γενικής του εκπαίδευσης ο κ. Φουντουλάκης εξειδικεύτηκε για τρία ακόμη χρόνια στη χειρουργική του ανώτερου πεπτικού συστήματος η οποία περιλαμβάνει τις καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του οισοφάγου, του στομάχου, του παγκρέατος, του ήπατος και των χοληφόρων, καθώς επίσης και τη χειρουργική αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας. Το 2007 μετέβη στο Sydney της Αυστραλίας όπου εργάσθηκε για 12 μήνες ως Senior Clinical Fellow στο Concord University Hospital ασχολούμενος αποκλειστικά με τη λαπαροσκοπική χειρουργική του ανώτερου πεπτικού και της παχυσαρκίας. Μετά την επιστροφή του στην Αγγλία εργάσθηκε ως Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής (Consultant) στο University Hospital of South Manchester (Wythenshawe Hospital).


Ο κ. Φουντουλάκης έχει πλούσιο ερευνητικό έργο κυρίως σε σχέση με τις παθήσεις του στομάχου και του οισοφάγου αλλά και σε άλλους τομείς. Έχει εκπονήσει διατριβή με θέμα τους μηχανισμούς καρκινογένεσης στον καρκίνο του οισοφάγου και τη σχέση του με τον οισοφάγο Barrett. Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε έγκριτα ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά και μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια. Έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκπαίδευση και διδασκαλία νέων χειρουργών, ενώ κατά την παραμονή του στην Αγγλία έδινε συστηματικά διαλέξεις σε φοιτητές Ιατρικής.


Ο κ. Φουντουλάκης επέστρεψε στην Ελλάδα στις αρχές του 2010 και έκτοτε διατηρεί Ιατρείο στην οδό Δορυλαίου 28 (Πλατεία Μαβίλη). Χειρουργεί στην Ευρωκλινική Αθηνών, στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού και στην Αθηναϊκή Κλινική. Έχει διατηρήσει τους επαγγελματικούς του δεσμούς με τη Μεγάλη Βρετανία όπου πηγαίνει ανά τακτά χρονικά χρονικά διαστήματα και εργάζεται ως Consultant (Διευθυντής) Χειρουργός στο Wythenshawe Hospital ασχολούμενος κυρίως με την αντιμετώπιση επειγόντων χειρουργικών περιστατικών.